Kanın pH derecesini sağlıklı tutmak için (7,35 – 7,45 arasında) bedenimiz çeşitli yöntemlere başvurur. Bazı mantar türleri ise vücutta düşük pH derecesinde ürerler. Egzama ve sedef hastalığı gibi iltihaplı hastalıklar da asitli ortamları sever. Habis kanser hücreleri de anaerobik yani oksijensiz ortamlarda türer. Asit ortamını dengelemek için yaşantımıza %75 oranında alkali oluşturan sağlıklı su ve yiyecekleri sokmak gerekir. Bu sayede kişiler daha kolay sakinleşmekte, duygusal iniş ve çıkışlarını dengeleyebilmektedir. Ayrıca, vücuttaki ağrıları ve diğer sağlık sorunlarını en aza indirmek ve vücudun kendini iyileştirebileceği ortamlar yaratabilmek için alkali oluşturan sağlıklı su ve yiyecekler kullanılmalıdır.