Çünkü Doğal Mineralli

Türkiye'nin Ozonsuz, Saf ve Doğal Suyu Elmacık Su

Elmacık Su, her türlü kirlenmeye ve dış etkenlere karşı korunan kaynağımızdan T.C. Gıda Kodeksine uygun isale hattıyla fabrikamıza ulaşır; özel tasarlanmış şişelere, kaynağından çıktığı doğallıkta el değmeden doldurulur.
İçerdiği mineraller ve diğer bileşenler dolayısıyla Elmacık Su, ilgili yönetmelikteki özelliklere de sahip olması nedeniyle T.C. Sağlık Bakanlığınca “Doğal Mineralli Su” olarak onaylanmıştır. Dengeli mineral yapısıyla günde 2-2.5 litre içildiğinde, sadece günlük su ihtiyacını karşılamakla kalmaz, vücutça kolay emilmesi ve içerdiği 178,2 mg/L’lik toplam mineral değeri sayesinde günlük mineral gereksiniminin karşılanmasına katkıda bulunur.

Mineral nedir?

Mineraller, doğal olarak yer katmanlarında bulunan, canlıların üretmediği artı değerli metaller ve eksi değerli anyonların oluşturduğu metal üretmek için hammadde olarak kullanılan kimyasal bileşiklerdir.  Örneğin kireç taşı, mermer, granit gibi maddeler minerallerden oluşur ya da demir minerallerinden, bakır minerallerinden elde edilir. Demir minerali içinde demirden başka elementler de içerir, mineraller için metallerin doğada bulunan hammaddeleridir diyebiliriz.

Türkiye'nin Ozonsuz, Saf ve Doğal Suyu Elmacık Su

Doğal mineralli ne demektir?

Doğal mineralli demek doğadan çıktığı gibi, yani sonradan içine mineral eklenmemiş, mineralle suni olarak zenginleştirilmemiş anlamına gelir.

Doğal mineralli su ne demektir?

İçine suni olarak fazladan mineral eklenmemiş, içinde bulunan mineral yapısı yıl içinde doğal sınırların dışında fazla iniş çıkış göstermeyen, yaklaşık olarak mineral yüzdesi aynı kalan dengeli sulardır. Kaynak: Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik, Yayımlandığı Resmi Gazete: 1 Aralık 2004 Çarşamba Sayı: 25657

Neden doğal mineralli su yararlıdır?

Mineraller insan yaşamı için çok önemlidir. İnsanın kemik ve kan hücrelerinde kalsiyum ve demir bulunur. Aynı şekilde sinir hücrelerinin çalışması, kasların gerilip gevşemesi gibi canlılık olaylarında minerallerden gelen metaller büyük rol oynar. Vücudumuzdaki enzim ve vitaminlerin çalışması içinde mineral kökenli maddelere ihtiyaç vardır. Tabii mineral ne kadar çoksa su o kadar iyidir mantığı da yanlıştır. Su içinde bulunabilecek maksimum mineral düzeyleri Doğal mineralli sular Yönetmeliğinde belirtilmiştir. AOÇ Elmacık Doğal Mineralli Suyu içinde bulunan mineraller insan sağlığına uygun oranlardadır.

Hangi doğal mineralin vücudumuza nasıl faydaları vardır?

Toprakta bulunan minerallerin suda çözünmeleri sonucu, ya da bitki ve hayvanlara geçişlerinden dolayı, besin zinciriyle insana kadar gelir. Aslında çok az olan elementler her ne kadar yok gibi görülseler de belli bir değerde insana ulaşırlar. Eser element denen bu maddeler özellikle hücrelerimizin çalışması için ihtiyaç duydukları enzimlerin ve vitaminlerin görevlerini yapabilmelerinde hayati derecede önemli rol oynarlar. Bazı enzimlerin faaliyet gösterebilmesi için demir, çinko, kobalt elementlerine, dolaysıyla minerallere ihtiyaçları vardır.

Kalsiyumun insan vücudu için faydaları nelerdir?

Kalsiyum insan vücudu için çok önemlidir. Özellikle kemik hücrelerinin oluşmasında rol alır. Ayrıca vücuttaki birçok olayda örneğin sinir ve kas hücrelerinin çalışmasından kanın pıhtılaşmasına kadar pek çok yaşamsal olayın vaz geçilmez maddesidir. Vücudumuza gerekli olan kalsiyumun çoğu süt ve benzeri ürünlerden gelir. Suda da en çok bulunan metal kalsiyumdur. Kalsiyumun sudaki oranına göre sular yumuşak, orta sert ve çok sert sular diye sınıflandırılır. Yumuşak içinde kireci yani dolayısıyla kalsiyumu az olan sulardır. Magnezyum da kalsiyum gibi suya sertlik veren bir maddedir. Suyun sert olması demek, suyun sabunla az köpürmesi demektir. Su sabunu ne kadar iyi köpürtürse su o kadar yumuşak, su sabunu ne kadar zor köpürtürse su o kadar serttir. İnsan sağlığı için iyi olan su ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır, A.O.Ç. Elmacık Su, kalsiyum ve magnezyum gibi elementler bakımından çok uygun bir sudur.

Bir çocuk günlük ne kadar kalsiyum almalıdır? Bunun ne kadarını su ile alabilir?

  • Yaş GruplarıAlınması Gereken Günlük Kalsiyum Miktarı (Miligram)
  • 0-6 ay210
  • 7-12 ay270
  • 1-3 yaş500
  • 4-8 yaş800
  • 9-18 yaş1300

Çocukların Günlük Alması Gereken Kalsiyum Miktarı

Bir bardak süt ve yoğurtta 300 mg, bir kibrit kutusu peynirde 200 mg kalsiyum vardır. Günde bir litre su içen bir insan, sertliği 10 Fransız derecesi olan sudan içiyorsa, 40 mg Kalsiyumu alır. Fakat bu kalsiyumun vücuda alınması başka bir olaydır. Genellikle vücut mineralleri direkt olarak değil , süt gibi yiyeceklerin içinde bağlı kalsiyum olarak alır. Kaynak: http://www.cocukendokrindiyabet.org

Yetişkin bir bayanın günlük kalsiyum ihtiyacı ne kadardır? Bunun ne kadarını su ile alabilir? Günlük kalsiyum ihtiyacı ne kadardır?

Yetişkin bir insan için günlük kalsiyum ihtiyacı 800 miligramdır. Menopoz öncesi bu ihtiyaç 1000 mg iken menopoz sonrası 1500 mg’a yükselir. Östrojen tedavisi alan kadınlarda günlük 1000 mg. yeterli olabilir. Diyet ile alınamayan kalsiyum hazır tabletler veya bazı kalsiyum içeren tabletler ile takviye edilebilir. Kalsiyum tabletlerinin emilimi artacağından yemekle birlikte alınması tercih edilir. 1,5 Litre su içen bayan günde yaklaşık 60 mg kalsiyum alır. Kaynak: http://www.emekhuzurevi.com/osteoporoz.html

Yüksek mineralli sular böbrek taşına sebep olur mu?

Böbrek taşı su içindeki mineral yapıdan çok,  insanın genetik yapısıyla ilgili bir olaydır.  Suların sertliği ancak 50 Fransız sertlik derecesini geçtiği durumlarda suyun böbrek taşı oluşumu ile ilgili anlamlı bulgular vardır. İçilen suların sertlikleri genelde 1-15 aralığındadır.  Böbrek taşı, böbreğe gelen sıvıların içinde aşırı kireç birikmesiyle olur. Bol su içmek böbrek üzerinde aşırı kalsiyum toplanmasını engeller. Kaynak: http://www.freedrinkingwater.com